www.himalayatravel.ro

M-am mutat pe www.himalayatravel.ro .

Aici veti gasi mai multe articole, inclusiv cele de pe acest blog, pareri personale, mai multe povesti . . .

duminică, 23 noiembrie 2008

predeal


Duminica la Predeal a fost prima zi de iarna in toata regula – scaunul a mers, schiori au fost , toata lumea s-a bucurat. Stratul de zapada nici mare nici mic, dar ok pentru un inceput de sezon – aprox 40 cm.
Pe partea de jos a Clabucetului (Metereu) tunurile functionau de cateva zile, asadar conditii foarte bune. Respectivele tunuri au mers si duminica in regim foc continuu (temperatura cam -10 grade).
Partia a fost batuta de cu seara, insa, din cauza de strat foarte mic si fara baza solida, in partea de sus a Clabucetului si pe sub telescaun inca mai dadeai de cativa boscheti si rar de pietre. Oricum a fost mai bine decat se astepta toata lumea (unii chiar pariau ca n-or sa dea drumul la telescaun si ca iar ii ia iarna pe nepregatite).
Una peste alta foarte frumos. Ar fi nevoie insa de inca o ninsoare pentru ca zapada sa se pastreze buna de schi pentru weekendul urmator sau de temperaturi scazute in continuare pentru ca tunurile sa suplineasca acea ninsoare.
Pana atunci, tunurile vor fi mutate si in partea de sus a partie, iar partia este batuta in fiecare noapte. Telescaunul functioneaza in fiecare zi a saptamanii. Pe scurt, la Predeal e zapada si e sezon.
Pana pe 1 decembrie nu functioneaza cartele pe puncte, asadar pentru fiecare urcare s-a platit 13 ron. De la 1 decembrie vor putea fi cumparate cartele de o zi cu pretul de 120 ron/ zi/adult si 70 ron/zi/copil. Sa speram ca si Sinaia va functiona dupa aceleasi reguli.

2 comentarii:

Stefan Tapalaga spunea...

FRUMOS!
Si in Maramures am inceput deja schiul ,la Cavnic,partii excelente zapada perfecta!

HIMALAYA TRAVEL spunea...

super:)