www.himalayatravel.ro

M-am mutat pe www.himalayatravel.ro .

Aici veti gasi mai multe articole, inclusiv cele de pe acest blog, pareri personale, mai multe povesti . . .

vineri, 29 august 2008

Apuseni -cu bicicleta

Povestea...mai incolo cand o sa am chef sa o scriu...
Pe scurt...stat la cabanuta Ancai o noapte in Tarnita(baie in lac), in poiana Glavoi cu cortul 3 zile. Cetatile Ponorului + Cetatile Radesei cu bicicleta, drumuri de vis pentru doamna bicicleta:)








duminică, 17 august 2008

Retezat august 2008

" Buna ziua!
Va invit sa cititi jurnalul taberei cu corturi, desfasurata in perioada 11-16 august in Poiana Pelegii, masivul Retezat.
Ziua de 11 august ora 6 dimineata unde langa un magazin cica din asta cu echipament de munte, smecher frate, ne-am adunat pentru a pleca departe de parinti dar mai ales de canicula. Dupa un drum din ala lung prin munti si padure ajungem la baraj pe-acolo si am coborat. Gandurile noastre se abateau la ideea ca am ajuns dar aveam de urcat initial 10 kilometri, precum a prorocit maestrul si liderul alpin.Pe drum ca printr-un farmec negativ s-au facut 16km. Corturile le-am instalat si ne-am culcat. Luciana fiind doar cu mintea la noi si dorind si ea o vacanta, si-a trimis draga ei profesoara in ale gatitului si aceea fiind doamna Rodica Neacsu, care a gatit excelent, fata de tine >:) . Copiilor mici o sa le ofer un nume de cod: “pici”. In prima zi, picii au fost alaturi de cei care fusesera si anul trecut la o laguna frumoasa. Pe drum ne-am intalnit cu niste cai salbatici frumosi. Cei mari au fost la lacul Bucura si apoi in saua Pelegii de unde au dat telefoane.A doua zi nu mai stiu ce-o facura picii, dar cei mari au fost aproape de pietrele Iorgovanului, dar datorita orei tarzii la care decolasem, n-am reusit sa ajungem chiar acolo. De obicei seara stateam si spunem bancuri, jucam fata ascunselea etc. In general jocuri de tabara. Ne mai lipsea o chitara. Ajungea ca ala mare chitarist, Vasile Seicaru. Dupa efortul mare depus de noi aia marii, a urmat o zi de relax unde am fost la laguna si unde ne-am balacit si ne-am simtit bine. Insa aceasta zi a fost un fel de “prepay for war” pentru 6 dintre noi urmau sa faca un traseu fain. Acest traseu consta in cucerirea vf. Bucura 2, Peleaga,unde ne-am intalnit cu celalat grup mare condus de Marian si Ionut, Papusa Mare, Papusa Mica, Custura si Buta. Am plecat la ora 9:00 si ne-am intors la ora 7:30 seara in frunte cu maresalul Radu(Om din Tibet). Protagonistii: Diana, Mircea, Ana, Liza si Georgi si fermecatorul si inegalabilul Eul.(Eugen). Sambata a fost ziua cand am plecat si ne-am luat bun ramas de la poiana care era curata ca lacrima, pentru ca aceasta este mentalitatea noastra. Drumul a fost la fel de lung si la intors, dar ne-am intors sanatosi si obositi. Un lucru care l-am invatat de la Radu in aceasta tabara a fost ca aici nu exista democratie decat din momentul in care coboram din autocar sau tren la intoarcere."
A povestit cu stima si cu multa placere,
Eugen, 13 ani, participant la tabara Retezat 2008 – Himalaya Travel
Perioada de desfasurare: 11-16.august.2008



luni, 11 august 2008

Tura lenesilor

duminica...cica-i zi de odihna...asa ca am folosit-o ca atare...


Am vorbit cu Georgi sambata seara si aveam 2 planuri: 1.sa mergem in Plaiul Foii sa ne vedem cu Nicu si cu multi altii care fusesera la Carpathian Adv. si sa facem o tura pe acolo, 2. sa urcam in Baiului. Am ales varianta 2 mai ales ca eu trebuia sa fiu la 7 seara in Bucuresti si Plaiul Foii era cam departe. Ne-am dus la gondola din Azuga, ne-am golit buzunarele de muuulti bani- 30 roni cu tot cu bicicleta. Am urcat putin pana sub Baiut unde am poposit mai bine de o ora la o pauza de masa si de barfa. Si cum stateam asa intinsi la povesti...ma gandeam ce bun e Baiului pentru un somn , adia putin vantul, iarba era moale, Bucegii se vadeau frumos din Baiului. Ne gandim ca pentru o coborare prin Posada ar trebui sa mai pedalam ceva si m-as intoarce sigur tarziu in Bucuresti(chestie imposibila ca trebuia sa-i duc lui Ovidiu la ora 7 seara corturi pentru tabara ce urma sa plece in Retezat) , o coborare pe la Piscul Cainelui implica carat bicicleta in spate la vale, mai ramane Zamora pe care putem cobori pe bicicleta. Asa ca-i dam la vale pana in Poiana Tapului, apoi ne oprim la o pizza in Azuga, chiar langa "biroul" meu de pe strada Florilor (apropo de Azuga...ne-au pus retea wireless la vila :D iuhuu).

Luciana, 10.08.2008

sâmbătă, 9 august 2008

Tabara catarat+bike

 In prima zi am luat trupa de biciclisti. Am plecat din Azuga cu maxi pana in Sinaia, acolo l-am luat pe altul pana la 1400 de unde am coborat pe drumul vechi- poiana Stanii- drumul Regal- Sinaia. Am intalnit 2 ursi dupa care am stat cel putin jumatate de ora sa se sinchisesca sa ne elibereze drumul.
A doua zi am fost in Cheile Rasnoavei unde le-am montat o mansa de catarat. Cativa din ei au fost cu Marian pe trecerea suspendata pusa de Popa din brana de unde incepe Cezar Manea. Popa era si el pe acolo, astepta un saritor la bungee. A treia zi am fost in cartier la Noua in Brasov unde s-a facut un "parc aventura", foarte foarte misto- cu 20 ron/ copil si 40ron/adult se poate sta 3 ore. parcul are vreo 5 trasee in functie de varsta participantilor, traseul cel mai greu fiind cel negru care are ceva pasaje palpitante.


Luciana, 9 august2008

luni, 4 august 2008

Diham- Rasnov- Predeal

Tin minte iernile din copilarie cand urcam la Diham cu schiuri si bagaje pentru o saptamana, erau nametii cat noi de mari, cantam seara langa soba si plangeam la plecare. As fi vrut atunci sa fiu cioban sau haiduc... Am ajuns duminica cu bicicleta pe acolo si nimic din noua cabana nu-mi aminteste de tot ce-am trait, 3 etaje, balcoane de fier la care atarna tricouri, pantaloni, chiloti, s-a incercat a se contruit o vila in loc de cabana care a ars.
Plecam din Diham pe Glajerie, spre Rasnov, ajungem in tiganie, apoi in alta tiganie- in cheile Rasnoavei (nu am mai fost de mult timp duminica pe acolo...manele la maxim, gratare, vreo 2 "alpinisti" erau pe Bolovanul Prostului si vorbeau la telefon cat sunt de cool ca se catara) . Urcam la 3 Brazi cu bicicletele in carca, coboram in Predeal.


sâmbătă, 2 august 2008

Sinaia-1400-scaun2000-v dorului- dichiu-sinaia


Plec cu Fane din Busteni cu plan sportiv- vrem sa fim la 8:30 la cabina din Busteni, sa urcam si sa facem o tura usurica, o coborare pe Dichiu sau ceva de genul asta. ajungem la cabina la 8:25, coada enorma, avem de stat cam 2 ore, asa ca ne decidem sa plecam prin Sinaia. Ajungem in Sinaia, decidem sa urcam pana la 1400 pe biciclete, usor usor ajungem la scunul de la 1400, ne urcam in el,cica cu combinatie-in loc sa cumparam cartela ne-au cerut cei de acolo contravaloarea cartelei in buzunarul lor. Coboram valea Dorului , mi-am luat o mare tranta aproape de cabana din vale, mare minune ca nu mi-am rupt gatul, m-am lovit destul de tare in palma- imi uitasem manusile acasa. Fane e uimit de cazatura, ma ridic, totul e ok, se intoarce si pleaca mai departe. Ma pun si eu pe bicileta si ii dau la vale dupa el, mai fur o tranta, la fel de dura- direct in cap,apoi bicicleta peste mine, ma busesc si la picior. Ma ridic cam hodorogita, Fane nu auzise ca am cazut, ma gandesc sa-l prind din urma sa nu-si dea seama ca am furat-o din nou.


Ma bandajeaza Mioara, cabaniera de la Valea Dorului, apoi pornim spre Dichiu, urcam un pic, apoi o coborare usoara pana la Cuibul Dorului unde bagam o ciorba.


vineri, 1 august 2008

canon sx 100


iuheiii... Mi-am luat aparat!! Canon sx100, o sa fac o groaza de poze si foarte faine.